Ontwerpinformatie

LEWIS STEELFRAME CONCRETE FLOOR

Ontwerpinformatie

LEWIS Steelframe Concrete Floor is een lichtgewicht, maatvast vloersysteem dat ontwerpers optimale ontwerpvrijheid en vrije indeelbaarheid van de vloerruimte biedt.

Ontwerpvoordelen

LEWIS Steelframe Concrete Floor is een lichtgewicht, maatvast vloersysteem dat ontwerpers optimale ontwerpvrijheid en vrije indeelbaarheid van de vloerruimte biedt. Installaties storten wij niet in de vloer, maar installeren ze in de vloerspouw. De geprefabriceerde vloerelementen leveren wij kant-en-klaar op de bouwplaats.

Dankzij de ingebouwde hijsvoorzieningen kun je de vloer eenvoudig en snel in de stalen of betonnen draagconstructie monteren. Dit kan ongestempeld gebeuren en het beton heeft geen droogtijd nodig. Direct na montage is de betonnen plafondplaat veilig te belopen als werkvloer. Daardoor kan de installateur later de leidingen en installaties aanbrengen en ontstaat geen vertraging bij de montage van de vloerelementen. Na het aansluiten van de installaties breng je de LEWIS-topvloer aan. Hiermee is dit prefabvloersysteem een slim alternatief voor de traditionele kanaalplaat- en breedplaatvloeren. Door in de ontwerpfase jouw constructie optimaal af te stemmen op de LEWIS Steelframe Concrete Floor kun je de totale bouwkosten van het project aanzienlijk reduceren.

Afhankelijk van de dikte en afmeting van de C-profielen zijn diverse vloeroverspanningen mogelijk. In woningbouw kun je bijvoorbeeld met een profiel C300 een overspanning van circa 8.000 mm realiseren. Bij hogere profielen is een overspanning tot circa 15.000 mm mogelijk. Op basis van de gewenste overspanning en vloerbelasting rekenen wij per project de optimale vloeropbouw uit. De vloerelementen hebben een standaardbreedte van 3.000 mm. Afhankelijk van het vloerontwerp en de gewenste ontwerpoptimalisatie kunnen wij elementen tot een breedte van 4.000 mm maken. De h.o.h.-afstand van de koudgewalste profielen is meestal rond de 700 tot 800 mm.

Vrijblijvend advies?

Wij helpen je graag met passend advies. Zo weet je precies wat nodig is voor een geslaagd project.

Service en kwaliteit zijn kernbegrippen bij ons.
Neem contact met ons op