LEWIS STEELFRAME CONCRETE FLOOR

Staalframevloer

LEWIS Steelframe Concrete Floor (SCF)

De LEWIS Steelframe Concrete Floor (SCF) is een lichtgewicht, staalframe betonvloer voor woningbouw, industriebouw en utiliteitsbouw.

Toepassing van een LEWIS Steelframe Concrete Floor

LEWIS Steelframe Concrete Floor (SCF) is een gepatenteerd, vrijdragend vloersysteem met geprefabriceerde elementen. Deze bestaan uit een gesloten stalen frame van koudgevormde C-profielen die zijn ingestort in een gewapende betonschil, tevens de plafondplaat. Door de ronde gaten in het staalframe kun je leidingen en installaties eenvoudig in de vloer opnemen. Op het stalen frame wordt een LEWIS-topvloer aangebracht.

Afhankelijk van de gewenste flexibiliteit brengen wij in de topvloer uitneembare vloerzones aan. Met de LEWIS Steelframe Concrete Floor zijn overspanningen tot circa 15 meter mogelijk. Het vloersysteem is te gebruiken als verdiepingsvloer en als geïsoleerde, begane grondvloer.

Topvloer

De LEWIS Steelframe Concrete Floor (SCF) is een gepatenteerd vrijdragend vloersysteem met holle ruimtes voor installaties.

Als topvloer op de vloerelementen maken wij gebruik van een LEWIS-vloer. Deze topvloer garandeert een hoge vloerbelasting (ook puntlasten) en geeft het comfort van een massieve betonvloer. De LEWIS topvloer voorzien wij van een cement- of gipsgebonden gietdekvloer en voor een optimaal binnenklimaat kunnen wij vloerverwarming integreren. Afhankelijk van het gebruiksdoel van het gebouw kun je ook kiezen voor een volledig droge topvloerafwerking op de vloerelementen. Deze topvloer kan bijvoorbeeld worden gemaakt van cementgebonden plaatmateriaal.

Een droge topvloer is een prima optie bij volledige droogbouw en als – binnen een korte exploitatieperiode – 100% flexibiliteit van het gebouw noodzakelijk is voor functiewijziging of demontage. Door het lage gewicht van de LEWIS Steelframe Concrete Floor kun je bij nieuwbouw besparen op de fundering. Het lage gewicht maakt het vloersysteem ook goed toepasbaar op bestaande funderingen.

  • Slanke vloerconstructie
  • Grote, vrije overspanningen
  • Stempelvrij bouwen
  • Laag eigen gewicht
  • Flexibiliteit met leidingen en installatiewerk
  • Vlak en strak betonnen plafond
  • Toepasbaar in vele bouwsystemen
Vrijblijvend advies?

Wij helpen je graag met passend advies. Zo weet je precies wat nodig is voor een geslaagd project.

Service en kwaliteit zijn kernbegrippen bij ons.
Neem contact met ons op