Ontwerpinformatie

LEWIS vloeren

Ontwerpinformatie

LEWIS vloeren zijn breed toepasbaar in nieuwbouw en renovatie. Naast de standaard staaldikte van 0,5 mm leveren wij de LEWIS Zwaluwstaartplaten ook in 0,4, 0,6 en 0,7 mm. LEWIS Zwaluwstaartplaten worden toegepast bij vloerdiktes vanaf 36 mm. Naast standaard (lichtgewicht) fijn grindbeton kun je de platen ook afwerken met andere mortels, zoals zandcement en gietdekvloermortels. Neem voor constructieve gegevens, ontwerptabellen en advies contact met ons op.

Ontwerpinformatie

 

Draagconstructie

Bij het toepassen van de LEWIS Zwaluwstaartplaat is altijd controle nodig of de houten of stalen draagconstructie – samen met de LEWIS-vloer – voldoende sterk en stijf is. Deze controle gebeurt volgens de Eurocodes en de Nationale bijlages. In onderstaande tabel vind je een veilige indicatie van de draagkracht van een houten balklaag met een 50 mm dikke LEWIS-vloer.  Voor advies over jouw draagconstructie kun je altijd contact met ons opnemen.

Samenwerkende hout-beton LEWIS vloer

In situaties waar de houten balken onvoldoende stijf zijn voor een LEWIS vloer kun je gebruik maken van LEWIS schroefnagels. Zo maak je, met de LEWIS Zwaluwstaartplaat, een samenwerkende hout-betonvloer. Ontwerptabellen zijn op aanvraag beschikbaar.

  • Draagconstructie
  • Samenwerkende hout-beton LEWIS vloer
Vrijblijvend advies?

Wij helpen je graag met passend advies. Zo weet je precies wat nodig is voor een geslaagd project.

Service en kwaliteit zijn kernbegrippen bij ons.
Neem contact met ons op