LEWIS in IFD en Staalframebouw

Sterker, stijver en lichter bouwen

IFD en Staalframebouw LEWIS

LEWIS Zwaluwstaartplaten worden veel toegepast in nieuwbouw, met name in IFD-vloersystemen (Industrieel, Flexibel & Demontabel) en staalframebouw-vloersystemen, zoals voor het optoppen van woningen en flatgebouwen. Staalframebouw is een moderne variant op houtskeletbouw.

IFD en Staalframebouw

Staalframebouw-vloersystemen bestaan uit lichte en sterke frames van koudgevormde C/U-profielen van dun staalplaat, waarop LEWIS Zwaluwstaartplaten worden gemonteerd. Door de afwerking met fijn grindbeton of een gietdekvloer ontstaat een hoogwaardige, constructieve dekvloer. Hiervoor werken wij nauw samen met fabrikanten van modulaire en staalframe-bouwsystemen.

Slimline vloersysteem

Het Slimline-vloersysteem is een prefab systeem dat bestaat uit een betonschil met naar boven stekende stalen IPE-liggers. Deze zijn voorzien van een gatenpatroon en zijn in de betonnen plaat ingestort. De standaard h.o.h.-liggerafstand is 1.200 mm. De betonschil vormt het plafond in de onderliggende ruimte. Leidingwerk voor riolering, water, verwarming/koeling, gas, elektra, ICT en luchtbehandeling worden in de plafondspouw van het Slimline-vloersysteem opgenomen. Door onze Zwaluwstaartplaten op de Slimline aan te brengen, realiseer je een (zwevende) LEWIS topvloer.

  • Slimline vloersystemen
Vrijblijvend advies?

Wij helpen je graag met passend advies. Zo weet je precies wat nodig is voor een geslaagd project.

Service en kwaliteit zijn kernbegrippen bij ons.
Neem contact met ons op