Geluidsisolerende LEWIS vloeren

Oorverdovend stil

Geluidsisolerende vloeren

De meeste oudere gebouwen hebben een houten vloerconstructie. Bij groot onderhoud, renovatie, restauratie of functieverandering voldoet deze niet aan de eisen voor geluidsisolatie. Met LEWIS Zwaluwstaartplaten creëer je op elke vloerconstructie een lichte, geluidsisolerende en zwevende vloer.

De overheid stelt eisen aan lucht- en contactgeluidsisolatie tussen ruimtes in gebouwen. Als de onderconstructie uit houten balken of een lichte staalconstructie bestaat, is een lichte vloeropbouw noodzakelijk. Een dunne, en dus relatief lichte, LEWIS geluidsisolerende, zwevende vloer biedt de gewenste geluidsisolatiewaarde.

Voor vrijwel iedere constructie en geluidseis wordt een oplossing geboden. De LEWIS vloerconstructies zijn flexibel in opbouw met als basis de zwevend opgelegde Zwaluwstaartplaat.

Geluidsisolerende vloeren

Voor vrijwel iedere constructie en geluidseis wordt een oplossing geboden.

Geluidsisolerende woningscheidende LEWIS vloer
Van een groot aantal LEWIS opbouwvarianten zijn de prestaties in het laboratorium of met praktijkmetingen bepaald. Met een standaard LEWIS vloer voor een woningscheidende constructie voldoe je aan de meeste eisen van geluidsisolatie.

Geluidsisolatie vergroten
Zo nodig is de lucht- en contactgeluidsisolatie te vergroten met behulp van het type oplegmateriaal, spouwisolatie en de vloerdikte.

  • Woningscheidende vloeren
  • Geluidsisolatie vergroten

Oplegmaterialen voor LEWIS Zwaluwstaartvloeren

 

Standaard wordt bij een LEWIS geluidsisolerende vloer als oplegmateriaal onder de zwaluwstaartplaat de LEWIS steenwol oplegstrook toegepast. Als hoogwaardiger oplegmateriaal kan ook gekozen worden voor de speciaal voor LEWIS ontwikkelde LEWIS CDM PF oplegstroken of de LEWIS MTA rubbergranulaat oplegstroken. Bij een h.o.h.-afstand groter dan 800 mm en/of een gebruiksbelasting groter dan 2,5 kN/m2 adviseren wij om LEWIS rubbergranulaat of LEWIS CDM PF oplegstroken toe te passen. Voor het upgraden van bestaande houten vloeren is het ultradunne, akoestische isolatiemateriaal FONOFIVE onder de LEWIS platen een uitstekende optie.

  • LEWIS steenwol oplegstrook
  • LEWIS CDM PF oplegstroken
  • LEWIS MTA rubbergranulaat oplegstroken
  • Isolatiemateriaal FONOFIVE
Vrijblijvend advies?

Wij helpen je graag met passend advies. Zo weet je precies wat nodig is voor een geslaagd project.

Service en kwaliteit zijn kernbegrippen bij ons.
Neem contact met ons op