LEWIS badkamer-
en keukenvloeren

De betrouwbare basis voor uw vloertegels

Badkamer- en keukenvloeren LEWIS

De ondervloer van elke luxe badkamer of keuken moet een duurzame, betrouwbare basis zijn voor kostbare apparatuur en tegel- en natuursteen. Met LEWIS Zwaluwstaartplaten voldoet de houten vloer aan alle eisen voor sterkte, stijfheid, geluidsisolatie en brandveiligheid. Het profiel van de LEWIS Zwaluwstaartplaten waarborgt een continue ventilatie in de vloerspouw. Doordat het hout van de onderconstructie blijft ademen, is de kans op verstikking, houtrot en ongedierte minimaal. Als tóch water tot de vloerspouw doordringt, ontstaat geen blijvende schade. Door de natuurlijke ventilatie is de constructie binnen maximaal 3 à 4 maanden weer geheel droog.

Vloeren

Toepassingsmogelijkheden van LEWIS Zwaluwstaartplaten

Watervast
Met de maatvaste Zwaluwstaartprofilering kun je op een houten vloer in natte ruimtes een dunne lichte betonvloer maken. Een LEWIS watervaste vloer bestaat uit de 16 mm hoge LEWIS Zwaluwstaartplaat en een afwerking met fijn grindbeton van ≥ 20 mm. Dit kan monoliet vlak worden afgewerkt, waardoor de vloerdikte beperkt blijft tot 36 mm, met een totaal eigen gewicht van 0,618 kN/m2 (61,8 kg/m2).

Waterdichte afwerking
Voor een waterdichte afwerking zijn duurzame, watervaste aansluitingen van cruciaal belang. Op de LEWIS betonvloer is – bij de wand-vloeraansluiting, doucheput en eventuele doorvoeringen – een waterdichte aansluiting met kimband (afdichtingsband en -pasta) nodig.

Basis voor tegels, natuursteen en terrazzo
Een LEWIS vloer is een uitstekende basis voor onder andere (groot formaat) tegels, natuursteen, terrazzo en siergrind, op een houten draagconstructie. Een dunne LEWIS betonvloer is de garantie voor een duurzame, starre, niet-verende ondervloer.

  • Watervast
  • Waterdichte afwerking
  • Basis voor tegels, natuursteen en terrazzo
Vrijblijvend advies?

Wij helpen je graag met passend advies. Zo weet je precies wat nodig is voor een geslaagd project.

Service en kwaliteit zijn kernbegrippen bij ons.
Neem contact met ons op