HODY Trapeziumplaten

Staalplaatbetonvloeren

De HODY staalplaatbetonvloer bestaat uit een, in een speciale trapeziumvorm gewalste staalplaat, die als verloren bekisting en onderwapening fungeert van de relatief dunne en lichte betonvloer. Door de speciale profilering van de platen is er een optimale samenwerking met de beton en wordt een slanke en lichte vloerconstructie ontworpen.

Voordelen staalplaatbetonvloer

Het toepassen van een HODY staalplaatbetonvloer biedt voordelen op vele fronten. HODY platen zijn eenvoudig stapelbaar en per logistieke beweging kunnen grote hoeveelheden vloeroppervlak in bundels naar een project worden gebracht en in een keer in een project naar binnen gehesen worden. Door de handzame beperkte breedte kunnen HODY Trapeziumplaten zelfs eenvoudig door een raam van een gebouw naar binnen worden gebracht.

De platen hebben een laag eigen gewicht, zijn eenvoudig zonder bouwkraan te monteren en zijn direct beloopbaar. Er is dus direct een veilige werkvloer.

Door het HODY profiel is er minder beton nodig dan bij traditionele geprefabriceerde, breedplaat en in het werk gestorte betonvloeren. Een HODY staalplaatbetonvloer heeft dan ook een relatief laag eigen gewicht. De montage snelheid en het lagere gewicht van de HODY vloer resulteren in een besparing van de totale bouwkosten.

Staalplaatbetonvloeren zijn een ideale vloeroplossing in nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemmingsprojecten.

REPPEL levert 4 verschillende typen HODY Trapeziumplaten

  • HODY 60; vloerdiktes vanaf 100 mm en stempelvrije overspanningen tot 3100 mm
  • HODY 80; vloerdiktes vanaf 130 mm en stempelvrije overspanningen tot 4450 mm
  • HODY 146; vloerdiktes vanaf 215 mm en stempelvrije overspanningen tot 6590 mm
  • HODY 206; vloerdiktes vanaf 260 mm en stempelvrije overspanningen tot 5990 mm

HODY toebehoren

Naast de platen levert REPPEL ook de HODY toebehoren voor de staalplaatbetonvloeren. Voor het afdichten van de cannelures van de HODY platen leveren wij het HODY PE cannulure afdichtingsprofiel. Deze kunststof profielen dichten de platen af tegen mortellekkage. Indien nodig leveren wij deze profielen ook in een brandwerende steenwol uitvoering.

Om met de HODY vloer rondom betondicht te monteren levert REPPEL HODY randbekisting. Deze stalen randbekisting wordt inclusief schoortjes op iedere gewenste HODY vloerdikte geleverd. HODY randbekisting wordt standaard in een gegalvaniseerde Z275 uitvoering geleverd maar is voor een toepassing in hogere corrosie categorie├źn ook leverbaar in met een zink-magnesium bescherming.

Customized zetwerk voor het betondicht monteren van de HODY staalplaatbetonvloer kan ook worden geleverd.

Bij het uitwerken van een HODY staalplaatbetonvloer adviseren wij u ook over de toe te passen HODY toebehoren. Onze toebehoren zijn ook verwerkt in de HODY principe details.