VERMICULITE Korrelisolatie

VERMICULITE is een korrelisolatiemateriaal dat al dan niet cement- of bitumengebonden wordt toegepast in constructies die licht van gewicht, thermisch- of akoestisch isolerend, brandwerend dan wel onbrandbaar dienen te zijn.

VERMICULITE erts heeft een gelaagde structuur, waarin zich gebonden water bevindt. Tijdens het exfolieerproces dat bij een temperatuur van ca. 900 °C plaatsvindt, gaat het gebonden water tussen de schilfers in dampvorm over en drukt daardoor de lagen uit elkaar, zonder dat de onderlinge samenhang verloren gaat. Het resultaat bestaat uit harmonicavormige korrels die miljoenen microscopische luchtcellen bevatten, waaraan VERMICULITE haar hoge isolatiewaarde en lage gewicht te danken heeft.

VERMICULITE is onbrandbaar en wordt bij ons uitsluitend geleverd in een vezelvrije kwaliteit en is in meerdere korrelgradaties bij ons verkrijgbaar.

VERMICULITE wordt o.a. gebruikt als lichtgewicht toeslagstof voor akoestisch en brandwerende mortels en het isoleren van openhaarden, schoorsteenkanalen leidingkokers e.d.