Lewis Zwaluwstaartplaten

Geschetste blow-up view van een LEWIS Zwaluwstaartplaat betonvloer

Lewis Zwaluwstaartplaten (in spreektaal ook wel Lewisplaten genoemd) zijn de originele zwaluwstaartvormig gewalste staalplaten, die worden gebruikt voor de bekisting en wapening van dunne lichtgewicht betonvloeren op houten, stalen of andere draagconstructies.

Lewis staat voor een betrouwbare professionele vloeroplossing in nieuwbouw en renovatie.

De Lewis Zwaluwstaartplaat

Het profiel van de Lewis Zwaluwstaartplaat heeft een unieke S-vormige geometrie waardoor de samenwerking tussen de Lewis Zwaluwstaartplaat en het fijn grind beton of de gietvloermortel voor de hoogst mogelijke draagkracht van de vloer zorgdragen.

LEWIS Zwaluwstaartprofiel met maten in mml
Zwaluwstaartprofiel met maten in mm

De maatvaste profilering zorgt voor een goedsluitende pasvorm tussen de platen onderling. Bij het gebruik van plastische betonmortel of en gietvloer-
mortel kan er geen vloeibare specie weglekken via de naden. Tevens wordt met de speciale "S"-vormige geometrie een optimale stortbelasting gerealiseerd en is de zwaluwplaatvloer veilig beloopbaar tijdens de uitvoeringsfase.

Toepassingsmogelijkheden van Lewis Zwaluwstaartplaten

De Lewis vloer

De Lewis vloer bestaat uit een Lewis Zwaluwstaartplaat, die wordt afgewerkt met een dunne laag (lichtgewicht) fijn grind beton of gietvloermortel.

Na montage van de platen wordt in het werk fijn grind beton (C20/25) of een gietvloermortel (GD 20) op de Zwaluwstaartplaat aangebracht. Tijdens het verwerken van de mortel fungeren de Lewis Zwaluwstaartplaten als bekisting, die het gewicht van de betonspecie en de montagebelasting overbrengen naar de draagconstructie.

Na het uitharden van de mortel vormt deze samen met de Lewis Zwaluwstaartplaten één constructief geheel. De mortel kan monoliet vlak worden afgewerkt zodat geen extra afwerkvloer nodig is. De uiteindelijke vloerdikte van een Lewis vloer is dus zeer gering.

Voorbeeld van toegepaste LEWIS Zwaluwstaartplaten

Eigenschappen van de Lewis vloer

Service en levering van Lewis Zwaluwstaartplaten

Lewis Zwaluwstaartplaten zijn verkrijgbaar via een distributienetwerk van professionele bouwmaterialenhandels en bouwmarkten.

Naast standaard lengtes, welke uit voorraad leverbaar zijn, is het ook mogelijk om op lengtemaat gefabriceerde platen (tot 6000 mm) te bestellen. Levertijd voor niet-standaard lengtes is slechts enkele dagen.

Gespecialiseerde applicatie

Bij grotere Lewis vloeren is het mogelijk om deze door gespecialiseerde applicatiebedrijven te laten monteren en af te laten werken.

Garantie

Mits door ons gecontroleerd en uitgevoerd conform de verwerkingsadviezen behorende bij het KOMO Kwaliteitsverklaring en de Technische Goedkeuring ATG 09-2096 kan door Reppel een schriftelijke garantie van 10 jaar op de vloeropbouw worden afgegeven.

Bestekservice

Bestekteksten van de Lewis Zwaluwstaartplaten zijn opgenomen in de STABU bestekssystematiek en de Cobo Systems bestekservice.