LEWIS Zwaluwstaartplaten

Vloeroplossing in innovatieve bouwsystemen

IFD en Staalframebouw met LEWIS Zwaluwstaartplaten

Naast renovatie en verbouw worden de LEWIS Zwaluwstaartplaten ook veel toegepast is nieuwbouwprojecten. Met name in IFD vloersystemen (Industrieel, Flexibel & Demontabel) en de staalframebouw vloersystemen.

Staalframebouw vloersystemen

Staalframebouw kan worden gezien als een variant op houtskeletbouw. Staalframebouw vloersystemen bestaan uit frames van koudgevormde C- U-profielen gemaakt uit dun staalplaat. De frames zijn sterk en licht van gewicht.

Op de frames worden LEWIS Zwaluwstaartplaten gemonteerd die worden afgewerkt met een fijn grind beton of gietvloer. Op deze manier wordt een hoogwaardige constructieve dekvloer gemaakt.

Staalframebouw vloersystemen worden bijvoorbeeld toegepast voor het optoppen van bestaande woningen/flatgebouwen. REPPEL werkt nauw samen met fabrikanten van modulaire en staalframe bouwsystemen.


Slimline vloersysteem

Het Slimline vloersysteem is een ontwikkeling van Prefab Limburg B.V. Het prefab systeem bestaat uit een betonplaat met naar boven stekende stalen liggers.

De IPE liggers, die voorzien zijn van sparingen, zijn in de betonnen plaat ingestort. De betonplaat vormt het plafond in de onderliggende ruimte. Leidingwerk ten behoeve van riolering, water, verwarming/koeling , gas, elektra, ICT, luchtbehandeling etc. worden in de plafondspouw van het Slimline vloersysteem opgenomen.

Met Zwaluwstaartplaten van REPPEL wordt de (zwevende) LEWIS topvloer op de Slimline gemaakt.