LEWIS Zwaluwstaartplaten

Oorverdovend stil

Geluidsisolerende vloeren met LEWIS Zwaluwstaartplaten

In oudere utiliteitsgebouwen en woningen zijn de bestaande vloerconstructies vaak van hout. Bij groot onderhoud, renovatie, restauratie of verandering van de functie van het gebouw blijkt meestal dat deze vloerconstructies niet voldoen aan de huidige gestelde eisen voor geluidsisolatie.

Met LEWIS Zwaluwstaartplaten is het mogelijk om eenvoudig een lichte geluidsisolerende zwevende vloer te creëren op de bestaande vloerconstructie.

De overheid stelt eisen aan lucht- en contactgeluidsisolatie tussen ruimtes in gebouwen. Als de onderconstructie uit houten balken of een lichte staalconstructie bestaat, is een lichte vloeropbouw noodzakelijk.

Met een dunne en dus relatief lichte LEWIS geluidsisolerende zwevende vloer kan vrijwel altijd de gewenste geluidsisolatiewaarde gehaald worden.

Geluidsisolerende woningscheidende LEWIS vloer

Voor vrijwel iedere constructie en geluidseis word een oplossing geboden. De LEWIS vloerconstructies zijn flexibel in opbouw met als basis de zwevend opgelegde Zwaluwstaartplaat.

Van een groot aantal LEWIS opbouwvarianten zijn de prestaties in het laboratorium of met praktijkmetingen bepaald. Een overzicht van deze opbouwvarianten kunt u bij ons opvragen.

Voor een woningscheidende vloer kan met een eenvoudige standaard LEWIS vloer meestal ruimschoots worden voldaan aan de geluidsisolatie-eisen.


Opbouw standaard LEWIS vloer

Bij de LEWIS constructie LWS-B0 worden t.p.v. de houten balken LEWIS geluidsisolerende oplegstroken op het vloerhout aangebracht. Haaks op de balken worden de LEWIS Zwaluwstaartplaten gelegd. Rondom wordt de LEWIS vloer met LEWIS steenwol kantstroken vrijgehouden van het opgaande werk. Op de platen wordt een laag van 34 mm fijn grind beton of gietvloermortel aangebracht. Onder de Zwaluwstaartplaatvloer kan worden volstaan met een 12,5 mm dik, glasvezelversterkt gipskartonplaten plafond.

Met deze constructie wordt een prestatie bereikt van luchtgeluid Rw (C;Ctr) 55 (-1,-7) dB (Ilu +4 dB) en contactgeluid Lnw(CI) 49 (-1) dB (Ico +10 dB).

Verdere verbeteringen van de geluidsisolatie

Door het aanpassen van één of meerdere variabelen in de LEWIS vloeropbouw zoals het oplegmateriaal, de spouwisolatie en de vloerdikte is het mogelijk om verdere verbeteringen te realiseren.


Oplegmaterialen voor LEWIS Zwaluwstaartvloeren

Standaard wordt bij een LEWIS geluidsisolerende vloer als oplegmateriaal onder de zwaluwstaartplaat de LEWIS steenwol oplegstrook toegepast. Als hoogwaardiger oplegmateriaal kan ook gekozen worden voor de speciaal voor LEWIS ontwikkelde LEWIS CDM PF oplegstroken.

Bij h.o.h. afstand groter dan 800 mm en/of een gebruiksbelasting groter dan 2,5 kN/m2 adviseren wij om LEWIS rubbergranulaat of LEWIS CDM PF oplegstroken toe te passen. Voor het upgraden van bestaande houten vloeren is het ultra dunne akoestische isolatiemateriaal Fonofive onder de LEWIS platen toepasbaar.