LEWIS Zwaluwstaartplaten

Brandveilige oplossing

Brandwerende vloeren met LEWIS Zwaluwstaartplaten

Met een LEWIS Zwaluwstaartplaat is het mogelijk om eenvoudig een vloer te realiseren die voldoet aan de huidige brandwerendheidseisen.

Met LEWIS vloerconstructies is een brandweerstand van 60 tot 120 minuten probleemloos haalbaar. Europese brandtestrapporten kunt u downloaden. Naast brandveilige vloeren op een houten draagconstructie worden LEWIS Zwaluwstaartplaten ook veel toegepast voor brandveilige vloeren in de lichte staalbouw.

Brandwerende woningscheidende LEWIS vloer

Met LEWIS Zwaluwstaartplaten is het eenvoudig om een bestaande houten vloer om te bouwen naar een brandveilige woningscheidende vloer. Door het toepassen van een LEWIS vloerconstructie wordt gelijktijdig ook aan de geluidsisolerende eis voldaan.


Brandwerende constructieve LEWIS dekvloeren

Naast de meest bekende toepassing van de LEWIS Zwaluwstaartplaten op (bestaande) houten balklagen met een h.o.h. afstand van 400 tot 900 mm is het ook mogelijk om overspanningen met h.o.h. afstanden tot 2500 mm te realiseren. Deze toepassing komt men voornamelijk in de (lichte) staalbouw tegen.

Afhankelijk van de overspanning is het om aan een brandwerendheidseis van minuten te voldoen soms noodzakelijk een aanvullende wapening in de LEWIS vloer op te nemen.