VERMICULITE Korrelisolatie

Schoorsteen en openhaard isolatie

Voor het thermisch en brandveilig isoleren van schoorstenen en openhaarden kunnen PERLITE of VERMICULITE korrelisolatiematerialen worden toegepast.

Schoorsteenisolatie

De PERLITE of VERMICULITE isolatiemortel in de mengverhouding 1:10 of 1:12 kan droog voorgemengd in de spouwruimte worden aangebracht. Bevochtiging vindt plaats door met behulp van een tuinslang met sproeikop.

Openhaardisolatie

De ruimte om de inbouwmantel en het verloopstuk achter openhaarden kan zowel met los korrelisolatiemateriaal als een cementgebonden mortel in de mengverhouding 1:12 of 1:10 worden toegepast. Bij het toepassen van de cementgebonden mortel wordt het aanmaakwater aan de inhoud van de zakken worden toegevoegd.

Ook kan de droog voorgemengde mortel onder toevoeging van water (tuinslang met sproeikop) in de spouwruimte worden aangebracht De ruimte om de inbouwmantel en het verloopstuk tot ca. 20 cm boven de aansluiting op het rookkanaal dient te worden geïsoleerd. De isolatiemortel moet licht worden aangeklopt.

Droog voorgemengde VERMICULITE mortel

REPPEL levert naast standaard 100 liter zakken met PERLITE of VERMICULITE isolatiekorrels ook kant en klare fabrieksmatig droog voorgemengde VERMICULITE isolatiemortel. Deze droog voorgemengde VERMICULITE mortel wordt geleverd in zakken van 50 liter.