LACOMET FL Aluminium bladlood

Het slimme alternatief voor bladlood in de bouw

Veelgestelde vragen over LACOMET FL

Is LACOMET FL echt zo licht van gewicht?

Ja, het soortelijk gewicht van LACOMET FL is 1,75. Ter vergelijking bladlood heeft een soortelijk gewicht van 11,35.

Is gewicht belangrijk?

Ja, vooral de factor mens speelt een belangrijke rol. Immers lood wordt in de bouw op ambachtelijke wijze toegepast. Elke kilo materiaal gaat door mensenhanden en moet door mensen worden gedragen, vaak hoog via ladder of steiger of juist laag en moet er bukkend worden gewerkt.

Zijn er milieutechnische redenen om voor LACOMET FL te kiezen?

Ja, het product is maar 0,6 mm dik en bestaat dus uit relatief geringe hoeveelheden materiaal. Het kunststof is inert en het aluminium is band gelakt, niet gelegeerd, dus zuiver aluminium is niet aan corrosie onderhevig.

Waar komt LACOMET FL vandaan?

LACOMET FL is verwant aan de in Nederland ontwikkelde GLARE range van composiet producten voor de vliegtuigindustrie.

Waar kan ik LACOMET FL kopen?

LACOMET FL is in Nederland en ook in België (veelal uit voorraad) leverbaar bij een de professionele bouwmaterialenhandelaren en bij de gespecialiseerde groothandel. Neem voor verkooppunten bij u in de buurt contact met ons op via dealernet.

Is LACOMET FL een goed alternatief voor conventioneel bladlood?

Ja, het heeft net zoals lood een metaalachtig aanzien. Het voelt als lood, het is schoon, laat zich buigen en bewerken als lood. Er zijn ook verschillen, voordelen en nadelen.

Hoe is de product- en toepassingstechnische onderbouwing van LACOMET FL geregeld?

LACOMET FL is uitvoerig getest in het eigen laboratorium van de producent. Daarnaast is het product zelf en zijn toepassingsdetails onderzocht door BDA Dakadvies. Het rapport is openbaar en kan worden gedownload.

Hoe lang is LACOMET FL nu op de markt?

De introductie vond in 2007 plaats tijdens de Bouwbeurs in Utrecht en Batibouw in Brussel. Inmiddels zijn in binnen- en buitenland vele tienduizenden meters LACOMET verwerkt als spouwlood, voetlood, loketten etc.

Zijn rollen van 10 m1 LACOMET FL handzaam?

Ja, LACOMET FL weegt maar 1,05 kg per m2. Een rol van 50 cm breed weegt dus slechts 5,25 kg. Door dit lage gewicht laat LACOMET FL zich probleemloos op grotere lengtes verwerken. Een grotere rollengte geeft minder snijverlies en is dus economischer.

Hoe lang gaat LACOMET FL mee?

Het product is ontworpen op een levensduur van 50 jaar. Bij “normaal” gebruik en onder normale buitenklimaatcondities mag dan ook van een dergelijke levensverwachting worden uitgegaan.

Is LACOMET FL diefstalbestendig?

Ja, want anders dan bij traditioneel lood, zink of koper gaat het bij LACOMET FL om een composiet, dat voor de inbreker oninteressante hoeveelheden verkoopbaar product bevat.

Heeft u zelf nog vragen? Stel ze hier en wij zullen ze per omgaande beantwoorden.