Rijksmonument Noorderbad, Groningen

Aan de Oosterhamrikkade in Groningen is het in 1933 gebouwde Noorderbad getransformeerd naar een 22 luxe appartementen tellend complex.

Aan de Oosterhamrikkade in Groningen is het in 1933 gebouwde Noorderbad getransformeerd naar een 22 luxe appartementen tellend complex. Op de 1ste verdiepingsvloer van het oude zwembad zijn met prefab staalframebouw appartementen met daarboven maisonnettes gerealiseerd. Als vloersysteem is hier de LEWIS Steelframe Concrete Floor toegepast. Op de begane grond zijn splitlevel woningen gebouwd. In verband met de beperkte toegankelijkheid van de bouwruimte zijn hier de staalframewanden en LEWIS vloeren op C-profielen volledig op de bouw geassembleerd. De LEWIS vloeren zijn voorzien van vloerverwarming. Met de keuze voor staalframebouw kon binnen de beschikbare bouwhoogte in het rijksmonument met slanke LEWIS vloerconstructies toch worden voldaan aan de eisen van comfort, geluidsisolatie en brandwerendheid.

Auftragnehmer

SHP Bouwbedrijven B.V.

Architekt

WVDH b.v. (staalframe casco)

Konstruktor

SCF Steelframe montage

verwandte Produkte

Staalframebouw bij transformatie rijksmonument Noorderbad

De LEWIS Steelframe Concrete Floor (SCF) is een gepatenteerd vrijdragend vloersysteem met holle ruimtes voor installaties.

Kostenlose Beratung?

Gerne stehen wir Ihnen mit entsprechender Beratung zur Seite. So wissen Sie genau, was für ein erfolgreiches Projekt benötigt wird.

Stellen Sie Ihre Frage