Loods 23, Gent

LOODS 23 in Gent.

LOODS 23 maakt deel uit van De Voorhaven, het grootste beschermde stadsgezicht van Gent. De Voorhaven groeit momenteel uit tot één van de aantrekkelijkste woon- en werkplekken in Gent.  LOODS 23 is 1 van de 6 monumentale loodsen die tussen 1885-1890 zijn gebouwd voor katoenopslag. Leuk detail is dat deze loodsen deels werden gebouwd met hergebruikte bouwmaterialen van de wereldtentoonstelling in Antwerpen in 1885. Dit unieke gebouw wordt nu door Vandenbussche N.V. getransformeerd tot kantoren en woonlofts. HN Bouwers monteert voor Habemo n.v. op de oude bestaande staalconstructie de LEWIS vloeren.

Auftragnehmer

Vandenbussche NV

Architekt

Compagnie-O Architecten

Konstruktor

Lime Bvba

LOODS 23 in Gent krijgt LEWIS vloeren

De LEWIS vloer bestaat uit een LEWIS Zwaluwstaartplaat, die wordt afgewerkt met een dunne laag (lichtgewicht) fijn grindbeton, zandcement of vloeibare dekvloermortel. Tijdens het verwerken van de mortel fungeren de LEWIS Zwaluwstaartplaten als bekisting. Deze brengt het gewicht van de betonspecie en de montagebelasting over naar de draagconstructie. Na het uitharden van de mortel vormt deze – samen met de LEWIS Zwaluwstaartplaten – één constructief geheel. Door de vlakke afwerking is geen extra afwerkvloer nodig. 

Kostenlose Beratung?

Gerne stehen wir Ihnen mit entsprechender Beratung zur Seite. So wissen Sie genau, was für ein erfolgreiches Projekt benötigt wird.

Stellen Sie Ihre Frage