Filtergebouw Wantij, Dordrecht

Voormalig filtergebouw omgetoverd naar een unieke woning

Aan rivier de Wantij wordt het voormalige filtergebouw van de reeds gesloopte energiecentrale door Van Wijnen omgetoverd naar een unieke woning. Opvallend aan dit gebouw zijn o.a. de diverse kelderruimten die tot 11 meter diepte onder het maaiveld liggen. Het ontwerp voor de herbestemming van dit karakteristieke gebouw is gemaakt door Lugten Malschaert Architecten. REPPEL levert op dit voorbeeld project voor herbestemming van industrieel erfgoed in Nederland naast de LEWIS en HODY staalplaatbetonvloeren ook de brandwerende bekleding

Auftragnehmer

Van Wijnen Dordrecht B.V.

Architekt

Lugten Malschaert Architecten B.V.

Konstruktor

IMD Raadgevende Ingenieurs bv

Herbestemming Filtergebouw Wantij Dordrecht

LEWIS Zwaluwstaartplaten zijn originele zwaluwstaartvormig gewalste staalplaten. Ideaal voor bekisting en wapening van dunne lichtgewicht betonvloeren op houten balklagen en lichte staalconstructies.

De HODY staalplaatbetonvloer is een ideale vloeroplossing voor nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemmingen. De vloer bestaat uit een staalplaat die in trapeziumvorm is gewalst. Deze fungeert als verloren bekisting en onderwapening van de relatief dunne en lichte betonvloer. Door de profilering van de platen is er een optimale samenwerking met het beton en ontstaat een slanke en lichte vloerconstructie.

Kostenlose Beratung?

Gerne stehen wir Ihnen mit entsprechender Beratung zur Seite. So wissen Sie genau, was für ein erfolgreiches Projekt benötigt wird.

Stellen Sie Ihre Frage