Aviodome, Amsterdam

Eén van de meest iconische koepels van Nederland krijgt een tweede leven in Amsterdam.

Eén van de meest iconische koepels van Nederland krijgt een tweede leven in Amsterdam. Het gaat om het Aviodome, de dome is bekend als voormalig luchtvaartmuseum van Schiphol. Het Aviodome wordt de eerste circulaire congreslocatie van Nederland. Het Aviodome was bij de opening in 1971 de eerste geodetische koepel van Europa en met een overspanning van 60 meter en hoogte van 24 meter lange tijd de grootste “dome” ter wereld. De door APR Projects uitgevoerde herbouw van het Aviodome is uniek in veel opzichten. Nooit eerder werd op zo’n grote schaal een koepel herbouwd. Voor de verdiepingsvloeren heeft APR Projects gekozen voor onze HODY 146 staalplaatbetonvloer.

Auftragnehmer

APR Projects

Architekt

Architektenburo Guido Bakker B.V.

Konstruktor

Alcomtek BVA

verwandte Produkte

HODY staalplaatbetonvloeren in het Aviodome

De HODY staalplaatbetonvloer is een ideale vloeroplossing voor nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemmingen. De vloer bestaat uit een staalplaat die in trapeziumvorm is gewalst. Deze fungeert als verloren bekisting en onderwapening van de relatief dunne en lichte betonvloer. Door de profilering van de platen is er een optimale samenwerking met het beton en ontstaat een slanke en lichte vloerconstructie.

Kostenlose Beratung?

Gerne stehen wir Ihnen mit entsprechender Beratung zur Seite. So wissen Sie genau, was für ein erfolgreiches Projekt benötigt wird.

Stellen Sie Ihre Frage